4.2 FTC – Skystone

Meciurile sunt jucate într-un teren de joc de două alianțe – una „Roșie” și una „Albastră”, compusă din câte două echipe care concurează în fiecare meci. Scopul jocului este acela de a atinge un scor mai mare decât alianța opusă, localizând și transportând Stone-uri și Skystone-uri din Loading Zone în Building Zone, construirea celui mai înalt Skyscraper și amplasarea Capstone-ului pe Skyscraper.

Jocul este jucat în două perioade distincte: Autonomă și Controlată de Șoferi.
Meciul începe cu o Perioadă Autonomă de 30 de secunde în care Roboții operează folosind doar instrucțiuni pre-programate și informații transmise de senzori.

În timpul perioadei autonome, alianțele câștigă puncte prin:
repoziționarea Foundation-ului în Building Zone, livrarea Stone-urilor din Loading Zone în Building Zone,
Amplasarea de Stone-urilor pe Foundation, și navigarea roboților pe sub Skybridge-ul Alianței.
După Perioada Autonomă urmează o perioada de 2 minute, numită Perioada Controlată de Șoferi. În această perioadă, Alianța câștigă puncte prin Livrarea de Stone-uri din Loading Zone în Building Zone și amplasarea acestora pe Foundation. Roboții vor construi și Skyscraper-i cât se poate de înalți, având grijă să nu se
dărâme.
Ultimele 30 de secunde din Perioada Controlată de Șoferi se numește End Game. În plus față de activitățile de punctare din Perioada Controlata de Șoferi enumerate anterior, Alianțele câștigă puncte prin Capping-ul Skyscraper-ilor cu Capstone-ul specific Echipei, mutarea Foundation-ului din Building Zone și Parcarea
Robotului în Building Site.
Povestea Jocului
Asemenea clădirilor de pe planeta Coruscant din Star Wars, Orașul FIRST este în dezvoltare și trebuie să fie puternic și bine sistematizat pentru a susține viața și populația în creștere.
În SKYSTONESM, misiunea ta este să creezi o structură care ajunge în înaltul cerului pentru a-ți reprezenta echipa.
Pe parcursul călătoriei tale, o să cooperezi cu droizi aliați pentru a trece peste obstacolele care îți stau în calea obiectivului de a construi o superstructură futuristă și a o încorona cu un simbol al succesului — un ultim Capstone care simbolizează măreția clădirii și speranța pentru un viitor mai bun.