10.3 Doge CV, Open CV

Cum sa instalati Doge CV Library in proiectul vostru FTC din Android Studio:

Cu ajutorul Doge CV putem folosi algoritmi eficienți din categoria Computer Vision pentru a detecta Skyston-urile și pentru a orienta robotul în teren.

Pentru inceput, va trebui sa deschideti, in Android Studio, proiectul FTC pe care il veti descărca(daca nu aţi făcut-o până acum) cu ajutorul acestui link, de pe pagina github a FTC:

https://github.com/ftctechnh/ftc_app

Acum având in vedere ca folosim Doge CV, care este o bibliotecă externă, va trebui să folosim pagina de github pentru a o descărca, folosind acest link:

https://github.com/dogecv/DogeCV

Doar apasati butonul Clone or download si descărcaţi fisierul ZIP. 

Odată ce s-a descărcat, va trebui să extrageţi tot continutul documentului, recomandat ar fi să le salvaţi undeva în afara folderului Downloads, spre exemplu Desktop sau Documents.    

Următorul pas este să ne întoarcem în Android Studio, unde vrem să importăm biblioteca Open CV si Doge CV, amândouă aflându-se în acel fişier ZIP pe care tocmai l-am descarcat.

Pentru a face aceasta mergem in partea de sus la File > New > Import Module, iar apoi ne va aparea o fereastra unde vom cauta folderul pe care tocmai l-am extras, DogeCV-master si vom selecta prima data folderul openCVLibrary3 si apoi vom apasa Finish. 

Reluăm din nou acelasi proces, dar acum vom selecta DogeCV si vom apasa Finish.

Daca aveti meniul Android Studio setat cu Android, ar trebui să vă apară cele două în partea stângă, însă dacă nu le vedeţi mergeţi la Gradle Scripts > settings.gradle si veţi adauga in fisier:

Apoi va trebui sa apasati butonul Sync Now. Vor apărea cele doua biblioteci în listă.

Următorul lucru pe care vrem să îl facem este să adăugăm aceste module ca dependenţe pentru folderul TeamCode pe care îl avem în acest proiect. Apăsaţi click dreapta pe TeamCode si apoi alegeţi Open Module Settings. Va apărea o fereastră unde veţi apăsa pe TeamCode si veţi alege Dependencies, iar apoi vom adăuga apăsând, pe simbolul plus

 + > Module dependecy > şi vom alege cele doua module openCVLibrary3 si DogeCV.

Acum proiectul Android Studio se va reface si ar trebui sa va afiseze mesajul “Synced succesfully”.

Acesta este procesul prin care instalati bibliotecile Doge CV si Open Cv şi le adăugaţi în proiectul vostru FTC din Android Studio.